18.8 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Селекцията е така балансирана и всеки успява да даде това,...

Тодор Тодоров: Селекцията е така балансирана и всеки успява да даде това, което може

Радващото е, че успяхме да се отърсим от напрежението в един такъв двубой, заяви треньорът на Спартак

„Ние бяхме сигурни, че ако в даден момент от мача сме достатъчно агресивни и концентрирани, нашата по-дълга ротация ще даде ефект. През първото полувреме получихме 34 точки, докато във второто позволихме на Левски да ни вкара 31. Горе-долу защитите са еднакви и през двете полувремена. В този мач имаше повече напрежение от гледна точка на това, че беше първи пред наша публика. Хората имат някакви очаквания към нашия отбор, което е добре от една страна, но от друга е радващото е, че успяхме да се отърсим от напрежението в един такъв двубой, в който се водихме негласно фаворити. Радващото е, че успяхме да направим това и да ограничим Левски до 65 точки“, заяви треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров след успеха над столичани със 77:65. 

Спартак спечели у дома срещу Левски

Наличието на Джон Флорвиъс не е причината да играем с ниска петица по време на тази среща. Заради напрежението, което го имаше, се подведохме по темпото на гостите през първото полувреме. Преди голямата почивка отбелязахме 4 точки от контраатака, но след това успяхме да подобрим този показател и да реализираме общо 24. Това трябва да е нашият стил, това е нещото, което търсим. Надявам се да го развием по време на сезона“, каза още наставникът на плевенчани, които записаха втори пореден успех в родния елит. 

След първите две срещи от новия сезон гледам на отбора така, както го правех и преди тях. Моето мнение за него няма да се промени, дори и да бяхме загубили. Селекцията е направена така, вярвам във всеки един от моите играчи и всеки един от тях през сезона ще дава това, за което е привлечен и за което работим постоянно. Разполагаме с достатъчно опитни състезатели, които могат в подобна ситуация, която се получи през третата част. Виждате, че всеки един, който се намира в игра, е способен да даде агресия в защита и принос в нападение. Радвам се, че селекцията е така балансирана и всеки успява да даде това, което може„, добави бившият център. 

„За мен Берое ще бъде един от отборите, които ще играе ролята на фактор тази кампания. Моето желание е да се подготвим добре и да направим добър мач. Те са доста агресивен и атлетичен тим, надявам се да успеем да отговорим на тяхната агресия и в двете фази. Очаквам едно от най-тежките ни гостувания да бъде в Стара Загора“, каза още Тодор Тодоров. 

Спартак спечели у дома срещу Левски

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани